عطر درمانی

عطر درمانی

 عطر ماده ای خوشبو است که مواد اولیه معطر سازنده اش از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی یا از روش‌های تولید مصنوعی مواد شیمیایی تهیه می‌شوند.

عطر یکی از فاکتورهای جذابیت است که طرفداران  و علاقه مندان  بسیاری دارد. تهیه عطر و اسانس قدمتی طولانی در تاریخ دارد.

 تاریخچه عطر

در گذشته مصریان بودند که عطر را به دنیای تجارت راه دادند. اشیایی که هنوز بوی گل حنا را در خود جای داده اند در مقبره امپراطوران مصری یافته شده است.

حتی باستان شناسان تصاویری از سنگ نگاره ها کشف کرده اند که مصریان در حال تولید عطر هستند.

در کتاب های دینی مثل انجیل و قرآن به عطر و مواد معطر اشاره شده است. در افسانه ها آفرودیت اولین زنی است که از عطر استفاده میکند.

همچنین در این نوشته‌های شخصی به نام نئوفراستوس به اختلاط مواد معطر اشاره شده است. از نوشته هایش پیدا است که این هنر پیشرفت خوبی کرده است.

در آثار ادبی و شعر و شعرای ایرانی نیز مواد معطری مانند غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر یافت می شود. ایرانیان جزء اولین مردمانی بودند که به عطر و زیور آلات اهمیت میدادند.

اولین عطر مدرن از هنری واتر در اواخر قرن چهارم از رز ماری حاصل شده است. که به نام Colgne de Eau نام گرفت و تا دوره ملکه ویکتوریا مورد استفاده قرار گرفت.

پیشرفت در این فراورده ها منجر به کاشت گل در فرانسه شد. که ھنوز ھم از گل رز، یاسمن و اسطوخودوس عصاره‌گیری می‌شود و عطرسازان آن را بسیار با ارزش می‌دانند. صنعت شیمی در قرن 19 با تولید عطر Chanel وارد صنعت عطر و ادکلن با راحه گل شد.

ایرانیان جزء اولین مردمانی بودند که از عطر استفاده کردند که مربوط به 2500 سال قبل است. ایران از زمان کهن مهد تمرکز بر تولید رایحه های معطر و روغن های خوشبو بوده است و به گونه ای با ما عجین شده است. ایرانیان صنعت عطر در آن دوران را به هنری ظریفه مبدل ساختند. روغن گل سرخ، بنفشه و یاس از پر طرفدارترین عطرهای قدیمی ایرانی شناخته شده است.

 عطر درمانی

به گفته پژوهشگران عطر درمانی به 6000 سال قبل بر میگردد. زمانی که پزشکی مصری به نام هیم یوتپ یکی از دانشمندان بنام علم آن طب آن دوره، استفاده از روغن های معطر را برای ماشاژ توصیه کرده است.

در سال 1665 در شهر لندن بیماری طاعون رواج پیدا کرد. مردم برای رفع انتشار این بیماری  بسته های چوب سدر، سرو و استوقودوس را در خیابان ها می سوزاندند.

سقراط، پدر یونانی علم طب، استحمام با روغن های معطر را به طور مداوم و منظم و ماساژ با عطر را توصیه کرده است.

برای رهایی از استرس و فشار روحی یکی از راه های جالب عطر درمانی یا آروماتراپی است. بوی خوش و رایحه عطر میتواند استرس و فشار روحی ناشی از خستگی کار و استرس را درمان کند.

عطر درمانی از روش های بسیار قدیمی در درمان ها است. از بو و رایحه خوش عطر برای درمان استفاده میشده است. در قدیم مصریان بودند که از رایحه عطر برای درمان و ماساژ استفاده میکردند.

در زمان شیوع طاعون بسیاری از افراد جهت جلوگیری از انتشار این بیماری، روغن‌های معطر را می‌سوزاندند، آنان اعتقاد داشتند که بوی خوش، طاعون را از بین می برد.

رایحه درمانی به طب سنتی مربوط میشود. در واقع از طریق ماشاژ و استنشاق رایحه خوش به سلولهای پوستی نفوذ میکند و با درگیر شدن حواس و تاثیر آن بر مغز اثرات مثبتی بر انسان میگذارد.

با استنشاق رایحه معطر مغز ملزم به دریافت اثرات مثبت و در ادامه افکار مثبت است.

چند نمونه از این رایحه ها مانند روغن رزماری، روغن گل رزاسه، روغن زیره، روغن نعناع، روغن لیمو، روغن اسطوخودوس است که روی حواس و افکار مغز تاثیرات مثبتی ایجاد می کند.

 رایحه درمانی

عطرهای مختلفی وجود دارند که برای آروماتراپی و درمان های مختلف استفاده میشود.

از روغن عطرها برای درمان بیماریهایی چون افسردگی، استرس، ضعف و بیماریهای سیستم گوارش التهابات عفونت پوستی ریزش مو درد عضلات و سستی و لختی بدن استفاده میشود.

برای مثال:

  • بوییدن گیاه استوخودوس با افزایش امواج آلفا در پشت سر حفظ آرامش میکند.
  • بوییدن گل یاسمن امواج بتا را در مغز افزایش داده و سبب افزایش تحرک و هوشیاری میشود.  

گل سرخ تاثیر بسیاری در رفع افسردگی دارد. نشاط آور است و بسیار متوجه پژوهشگران و دانشمندان علم طب است.

  • بوییدن اسانس گل سرخ در طول روز به درمان افسردگی کمک بسیاری میکند. گل سرخ همچنین باروری را افزایش میدهد.  

درمانگران به مادران توصیه میکنند که مادران پیش از بارداری به طور منظم به بوییدن عطر گل سرخ بپردازند.

درمانگران توصیه می‌کنند برای ضدعفونی کردن و پاکسازی فضای منزل متناسب با روحیات خود از اسانس یا عطر گیاهانی چون گل سرخ، رزماری، مرزه، ترنج، اکالیپتوس، سیر وپیاز استفاده کنند.

  • بوییدن اسانس لیمو ترش نیز که از پوست لیمو ترش بدست می‌آید، سبب بهبود قدرت تمرکز در افراد و نیرو بخشیدن به فعالیت‌های ذهنی و تحریکات عصبی می‌شود.

 عطر تابستانی

فصل تابستان فصلی جذاب، دوس داشتنی و گرم است. در این فصل به عطری مناسب احتاج داریم که خنکی و شادابی را به ما القاء کند.

عطرهای تابستانی خصوصیات خاص خود را دارند و با عطرهای فصل سرما متفاوت‌اند. این عطرها رایحه ای خنک و ملایم دارند. شیشه‌ی آن‌ها رنگی روشن و سرد دارد. این عطرها حس خُنَکی را در فرد مصرف‌کننده و اطرافیانش به وجود آورده و گرمای تابستان را برایشان لذت‌بخش‌تر می‌کنند. با داشتن اطلاعات و شناخت از عطرها و سلیقه شخصی، رایحه های آنها میتوانیم انتخاب درستی برای خود در زمینه عطر داشته باشیم.

همانگونه که انتخاب رنگ و نوع لباس آرایش به فصل بستگی دارد و انتخابمان تغییر میکند، برای انتخاب عطر هم در هر فصلی تفاوت هایی وجود دارد.

اگر در زمستان از عطرهایی با رایحه گرم استفاده می‌کنید، نوبت آن است که در فصلی چون تابستان، به دنبال رایحه‌های خنک باشید. خرید عطر با رایحه های خنک و در کنارش شیرین برای تابستان مناسب می باشد.

وجود اسانس های وانیل، ادویه و چوب، مرکبات، اقیانوس در عطرهای انتخابی برای تابستان که ایجاد رایحه خنک میکنند بسیار مناسب است.

میتوانیم با گرفتن مشاوره و راهنمایی از کارشناسان حوزه عطر از خصوصیات و رایحه هر عطر اطلاعات بگیریم و انتخاب درستی از آن متناسب هر فصل داشته باشیم. در رابطه با عطر و ادکلن های تابستانی در مقاله دیگری به تفصیل توضیح داده ایم.

 

مطلب قبلی عطر با اسانس قهوه
مطلب بعدی عطر دست ساز
Print
0 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

انتخابگر پوسته