مشک چیست؟
سهیل صمدی

مشک چیست؟

فواید مشک  

علاوه بر استفاده از مشک به عنوان عطر، می توان از آن به عنوان داروی آرامبخش و یا برای کاهش سردرد و درمان سرما خوردگی و نیز برای تقویت قلب و معده و چشم به کار می رود.

تولید مشک  

پس از شکار این نوع آهو توسط شکارچیان، آن را ذبح کرده، کیسه یا غده مشک را از شکم او خارج کرده و در معرض آفتاب روی سنگ مسطح پهن کرده و یا در روغن داغ شده خشک می کنند. روش دوم بدست آوردن مشک، بدون شکار و ذبح انجام می گیرد. این کار زمانی صورت می گیرد که این غده به قدری بزرگ می شود که باعث درد آهو شده و او با ساییدن بدن خود به سنگ، پوست خود را پاره کرده و غده را از بدن خود خارج می کند. پس از آن شکارچیان که از محل آن با خبر شده، به جمع آوری آن می پردازند.

مشک در عطر سازی  

مشک، این ماده ی با ارزش، اولین بار از یک منبع حیوانی به دست آمد که نشان می دهد چگونه پیدایش یک عطر می تواند برای محیط زیست مسئله ساز باشد. این ماده در طول قرن ها از هر دو نظر خواص دارویی و معطر آن، بسیار ارزشمند بوده است. در حالی که امروزه مشک حیوانی به دست آمده از آهوی کوهی تا حد زیادی توسط مشک های مصنوعی جایگزین شده است، اما هنوز هم نت های مشکی یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده در عطرسازی هستند.
مشک ازنوع طبیعی، مصنوعی و یا گیاهی آن در هرصورت یکی از اجزای مهم در میان ترکیبات تشکیل دهنده عطر است. بطوریکه یافتن عطری که فاقد ترکیبات مشک دار باشد تقریبا مشکل استدلایل خوب و زیادی برای حضور مشک به عنوان بخش جدایی ناپذیر در عطرها وجود دارد. نخست اینکه مشک به عنوان یک پایدار کننده جهت افزایش ماندگاری عطر عمل می کند. در درجه دوم، مشک به دلیل ذات ملایم خود میتواند در کنار سایر نت ها به تعدیل رایحه کمک کند و از شدت تندی برخی از روایح بکاهد. در نهایت، مشک به خودی خود رایحه ی پیچیده و مطبوعی به عطر خواهد بخشید.

مشک گیاهی 

ترکیبات مشک دار می توانند از گیاهان نیز حاصل شوند. گیاهان محدودی عامل ایجاد رایحه ی مشک هستند. این گیاهان که به آن ها مشک های بوتانیکال نیز گفته می شود از نظر قیمت بسیار گران تر از مشک های مصنوعی هستند. اما همچنان در صنعت عطرسازی به طور وسیع استفاده می شوند. مهمترین مثال ها در این مورد سنبل ختایی، گل میمولوس و ambrette هستند.

مشک مصنوعی  

این مشک در محیط آزمایشگاه تولید می شود. این نوع مشک به سه دسته تقسیم می شود که شامل : نیترو، پلی سایکلیک و ماکروسایکلیک است. جالب است که بدانید مورد اول و دوم  استفاده نمی شود یا ممنوع شده است. پس ناچارا باید ماکرولیک استفاده شود. توانایی تشخیص مشک ماکرولیک. بسیار سخت می باشد. برای همین عطارها  از ترکیبی از این مشک ها با مشک های فلاوری استقاده می کنند. بوی مشک مصنوعی می توان گفت: شفاف، تمیز، شیرین، میلکی یا خامه ای ، سبک.،لایت و روشن و تا حدی پودری  است.

 

مطلب قبلی انتخاب عطر امضا
مطلب بعدی کرونا و حس بویایی
Print
0 رتبه بندی این مطلب:
4.6
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

انتخابگر پوسته