قبلقبل Go to previous topic
بعدبعد Go to next topic
آخرین پست 11-تیر-1394 09:03 ق.ظ توسط  مدیر سایت - Administrator
چگونه عطر را بررسی کنیم
 0 پاسخ ها
ترتیب:
شما مجاز به پاسخ به این پست نیستید.
نویسنده پیام ها
مدیر سایت - Administrator
کاربر فعال
کاربر فعال
Posts:380


--
11-تیر-1394 09:03 ق.ظ
    مطالبی که در زیر ارائه میگردد بخشی از کتاب اصول و شیوه های عطر سازی جلد اول : عطاری فاخر - ترجمه اقای شریف عطار می باشد .
    استشمام :
    جهت عمل استشمام ، همیشه می بایست با بیشترین تمرکز در محیط کاملا ساکت و بدن باید کاملا راحت باشد . بستن چشم باعث کاهش حواس پرتی خواهد شد . تمامی دقت ، می بایست به حس ایجاد شده از رایحه معطوف گردد. در هنگام تشخیص مواد اولیه بکار رفته در ترکیب باید همچون بازی بیست سوالی ، سوالات دقیقی که جواب بله یا خیر است پرسیده شود . مثلا اگر در ترکیب رایحه گل استشمام گردید ، برای شناخت هویت آن ، می بایست قبل از نزدیک نمودن نوار به بینی از خود سوال کنیم ، آیا رایحه یاس است ؟ اگر پاسخ نه بود ، می بایست ادامه داد ، آیا رز است ؟ ..... تا زمانی که رایحه شناخته شود . اگر در پاسخ به این سوالات شکی وجود داشت به دلیل عدم شناخت دقیق رایحه گل مورد نظر می باشد ، لذا بهتر است به رایحه ی گل منظور مراجعه ، تا تجدید حافظه صورت پذیرد .
    یادداشت احساسات ایجاد شده پس از بوییدن مواد اولیه نکته بسیار مهمی است . در هنگام یادداشت برداری باید احساسات را به روشنی بیان نمایید . بیان احساسات ، نیازمند شناخت روشنی از احساس ایجاد شده است . نوشتن ملاحظات ، نه تنها باعث ایجاد تمرکز و استشمام با حداکثر هوشیاری می شود ، بلکه یاداوری آن بو را نیز راحت تر می نماید. هر چند خاطره ی رایحه ی خوب شناخته شده ، در طول یک عمر باقی می ماند ، اما تصور ذهنی رایحه ی جدید ، زود از ذهن پاک می گردد . این موضوع اهمیت یادداشت برداری از احساسات به وجود آمده را بیشتر می نماید. ( صفحه 36 و 37 )
    ارزیابی رایحه ی مواد در مراحل مختلف تبخیرشان در ترکیب نیز مهم است . اجزا ترکیب به دلیل فشار تبخیر متفاوت با سرعت های گوناگونی بخار می گردند. بنابر این مواد خوش بو ، در مراحل مختلف تبخیر ، خودشان را نشان می دهند . فرارترین اجزا در مراحل اولیه تبخیر ، ولی چسبنده ترین آن ها در مراحل پایانی ، وقتی که اغلب مواد دیگر ضعیف شده اند ، ظاهر می گردند. لذا بررسی را می بایست تا انتها و تا هنگام نمایش نت های پایانی ادامه داد. چرا که بسیاری از اجزا از قبل مشک ، چوبها ، کهربا و... به سختی در نت اولیه عطر قابل تشخیص می باشند . و خود را در پایان عمر عطر نمایش خواهند داد.
    در هنگام تست و استشمام می بایست نهایت تمرکز حاصل شده و از خود بپرسیم برای مثال ایا چه نوع فلفلی در این عطر به کار رفته سفید ، سیاه ، صوذتی و.... و ایا در ترکیب با سایر نت ها است و یا به تنهایی و... بویایی با تمرکز یعنی کنار گذاشتن ذهنی اجزائی که حضورشان در ترکیب کاملا کشف شده و بوییدن در کنار آن برای تشخیص مواد دیگر .
    روشی که یکی از اساتید در شناخت نت ها پیشنهاد میدهد اینچنین است که با استفاده از نت شناخته شده در عطر و ماده ای که در عطر شناخته شده است شامه را اشباع نمایید تا حس بویایی ، بیشتر به مواد دیگر حساس گردد.
    تکنیک دیگر ، مقایسه دو نوار بویایی از یک عطر ، در دو مرحله ی مختلف تبخیر است . تا اجزایی که از نوار بویایی قدیمی تر محو شده اند با استفاده از نوار جدیدتر شناخته شوند . ( صفحه 94 )
    شما مجاز به پاسخ به این پست نیستید.